Dip z ciecierzycy i szpinaku


2 porcje 10 minut

Dodatek do pieczywa, nachosów, surowych warzyw

Pobierz przepis

Składniki

  • 300 g gotowanej ciecierzycy
  • 150 g świeżego szpinaku
  • 30 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • 60 ml wody
  • 30 ml soku z cytryny
  • 5 gałązek świeżej kolendry, pociętych na kawałki
  • 2-3 ząbków czosnku, do smaku
  • 1 łyżeczka drobnej soli

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść wszystkie składniki w kielichu do gotowania.
  3. Wymieszaj.
  4. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  5. Posiekaj.
  6. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®