Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 1 opakowanie żelatyny
- 80 g herbatników
- 250 g śmietany 36%
- 2 żółtka jaj
- 30 g cukru
- 200 g masy kajmakowej (krówkowej)
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 30 - 40 g orzechów włoskich, posiekanych
Przygotowanie
- W misce przygotuj żelatynę z wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 80 g herbatników. Zamknij pokrywę kielicha.
- Zmiksuj.
- Przygotowane herbatniki rozłóż do 6 miseczek lub pucharków, dociskając do dna.
- Wyczyść kielich do gotowania. Zamocuj mieszadło motylkowe w kielichu do gotowania (na ostrzu wielofunkcyjnym). Umieść 200 g śmietanki. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ubij.
- Wyjmij mieszadło motylkowe. Masę przełóż do miski i umieść w lodówce.
- Wyczyść kielich do gotowania.
- Umieść 2 żółtka jaj, 50 g śmietanki oraz 30 g cukru. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Dodaj 200 g masy kajmakowej, 1 łyżeczkę kawy oraz przygotowaną wcześniej żelatynę. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Całość dodaj do wcześniej ubitej śmietany i delikatnie wymieszaj za pomocą szpatułki do całkowitego wymieszania składników na gładką masę.
- Mus przełóż do wcześniej przygotowanych miseczek lub pucharków. Umieść w lodówce na minimum 4 godziny.
- Posyp orzechami włoskimi. Smacznego!