Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Czerwony tajski kurczak curry
4 porcje 25 minut
Aromatyczny kurczak w stylu tajskim, idealny do ryżu
Pobierz przepis
Składniki
- 50 g czerwonej tajskiej pasty curry
- 400 ml mleka kokosowego
- 230 g odsączonej puszki pokrojonych pędów bambusa
- 3 liście limonki kaffir
- 600 g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę
- 30 g cukru
- 1 łyżka sosu rybnego
- 250 g brokułów
- mrożony groszek i zielona fasolka
- garść świeżej bazylii
- garść świeżej kolendry
- pokrojone czerwone papryczki chili
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Włóż pastę curry i 60 ml mleka kokosowego.
- Wymieszaj.
- Dodaj pozostałe mleko kokosowe, pędy bambusa i liście limonki kaffir.
- Duś.
- Dodaj kurczaka.
- Duś.
- Dodaj cukier, sos rybny, warzywa i bazylię.
- Duś.
- Podawaj z ryżem i udekoruj curry listkami kolendry i chili. Smacznego!