Czerwony tajski kurczak curry


4 porcje 25 minut

Aromatyczny kurczak w stylu tajskim, idealny do ryżu

Pobierz przepis

Składniki

  • 50 g czerwonej tajskiej pasty curry
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 230 g odsączonej puszki pokrojonych pędów bambusa
  • 3 liście limonki kaffir
  • 600 g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę
  • 30 g cukru
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 250 g brokułów
  • mrożony groszek i zielona fasolka
  • garść świeżej bazylii
  • garść świeżej kolendry
  • pokrojone czerwone papryczki chili

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Włóż pastę curry i 60 ml mleka kokosowego.
  3. Wymieszaj.
  4. Dodaj pozostałe mleko kokosowe, pędy bambusa i liście limonki kaffir.
  5. Duś.
  6. Dodaj kurczaka.
  7. Duś.
  8. Dodaj cukier, sos rybny, warzywa i bazylię.
  9. Duś.
  10. Podawaj z ryżem i udekoruj curry listkami kolendry i chili. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®