Czerwona pasta curry


6+ porcje 7 minut

Przyprawa z Azji Południowo-Wschodniej

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 łyżka nasion kolendry
  • 2 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 małe brązowe cebule, przepołowione
  • 5-10 małych i dużych czerwonych papryczek chilli
  • 1 łyżeczka zmielonego korzenia kolendry
  • 1 mały kawałek galangalu
  • 4 łodygi trawy cytrynowej, posiekane
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • Skórka limonki
  • 6 liści limonki kaffir, usunięte łodygi
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 1/2 łyżeczki kurkumy

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Włóż czarny pieprz, kolendrę i kmin rzymski.
  3. Wymieszaj.
  4. Dodaj 2 łyżki oleju, 5-10 małych i dużych czerwonych chili, 2 małe brązowe cebule, 3 ząbki czosnku, 4 łodygi trawy cytrynowej, 1 mały kawałek galangalu, skórkę z limonki, 6 liści limonki kaffir.
  5. Posiekaj.
  6. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  7. Posiekaj.
  8. Dodaj pozostałe składniki.
  9. Posiekaj.
  10. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  11. Posiekaj.
  12. Używaj jako dodatek. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®