Czekoladowe ciasto Lava Cake


3 porcje 30 minut

Czekoladowe ciasto z płynną czekoladą wewnątrz Przepis wymaga zastosowania piekarnika

Pobierz przepis

Składniki

  • 3 jajka
  • 30 g cukru pudru
  • 22 g mąki
  • 65 g masła
  • 80 g czekolady
  • 1/2 łyżeczki kakao

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 220℃.
  2. Zamocuj mieszadło motylkowe w kielichu do gotowania (na ostrzu wielofunkcyjnym).
  3. Umieść 3 jajka oraz 30 g cukru pudru. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Ubij.
  5. W misce umieść 65 g masła, 80 g czekolady. Umieść w mikrofalówce na 30 sekund w celu rozpuszczenia składników.
  6. Wyjmij mieszadło motylkowe. Dodaj rozpuszczone masło i czekoladę. Przesiej 22 g mąki. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Wymieszaj.
  8. Całość wymieszaj szpatułką i wlej do foremek na ciasto do 3/4 wysokości.
  9. Całość wymieszaj szpatułką i wlej do foremek na ciasto do 3/4 wysokości.
  10. Posyp kakao. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®