Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Czekoladowe ciasto Lava Cake
3 porcje 30 minut
Czekoladowe ciasto z płynną czekoladą wewnątrz
Przepis wymaga zastosowania piekarnika
Pobierz przepis
Składniki
- 3 jajka
- 30 g cukru pudru
- 22 g mąki
- 65 g masła
- 80 g czekolady
- 1/2 łyżeczki kakao
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 220℃.
- Zamocuj mieszadło motylkowe w kielichu do gotowania (na ostrzu wielofunkcyjnym).
- Umieść 3 jajka oraz 30 g cukru pudru. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ubij.
- W misce umieść 65 g masła, 80 g czekolady. Umieść w mikrofalówce na 30 sekund w celu rozpuszczenia składników.
- Wyjmij mieszadło motylkowe. Dodaj rozpuszczone masło i czekoladę. Przesiej 22 g mąki. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Całość wymieszaj szpatułką i wlej do foremek na ciasto do 3/4 wysokości.
- Całość wymieszaj szpatułką i wlej do foremek na ciasto do 3/4 wysokości.
- Posyp kakao. Smacznego!