Curry z Ciecierzycy i Szpinaku


2 porcje 20 minut

Aromatyczne curry z ciecierzycą i świeżym szpinakiem, to sycące i rozgrzewające danie, idealne na obiad lub kolację. Łatwe w przygotowaniu, pełne smaku i bogate w białko roślinne.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 puszka ciecierzycy
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 2 łyżeczki pasty curry
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Przygotowanie

  1. Na patelni KOHERSEN rozgrzej olej kokosowy, dodaj pokrojoną cebulę i czosnek, smaż do zeszklenia.
  2. Dodaj pastę curry, ciecierzycę i mleko kokosowe, gotuj przez 10 minut. Na końcu dodaj szpinak i gotuj, aż zwiędnie.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®