Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Confit z piersi z kaczki
2 porcje 1 godzina 30 minut
Tradycyjny francuski przepis na idealnie miękkie mięso z kaczki
Pobierz przepis
Składniki
- 200 g piersi z kaczki
- 1000 ml oleju z kaczki
- 3 g soli
- 1 g pieprzu
- 2 liście laurowe
- 2 gwiazdki anyżu
- 1 laska cynamonu
- 20 g sosu z czarnego pieprzu
- 20 g purée ziemniaczanego
- 10 g brokuła
- 2 pomidorki koktajlowe
- 3 g masła, miękkiego
- 500 g wody
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 1000 ml oleju z kaczki, 2 liście laurowe, 2 gwiazdki anyżu oraz laskę cynamonu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Przelej olej do miski, odcedzając przyprawy.
- W misce umieść 200 g piersi z kaczki, 3 g soli oraz 1 g pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj.
- Wyczyść i wysusz kielich do gotowania.
- Umieść olej z kaczki oraz pierś z kaczki. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Przełóż kaczkę do miski.
- Wyczyść i wysusz kielich do gotowania. Umieść 500 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Dodaj pomidorki koktajlowe. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Przełóż pomidorki na kaczkę.
- Wyczyść i wysusz kielich do gotowania. Umieść 3 g masła oraz 10 g brokuła. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Przełóż brokuła na talerz z kaczką.
- Wyczyść i wysusz kielich do gotowania. Umieść 20 g purée ziemniaczanego. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Przełóż ziemniaki na talerz z kaczką.
- Wyczyść i wysusz kielich do gotowania. Umieść 20 g sosu z czarnego pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Polej kaczkę sosem. Smacznego!