Confit z piersi z kaczki


2 porcje 1 godzina 30 minut

Tradycyjny francuski przepis na idealnie miękkie mięso z kaczki

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g piersi z kaczki
  • 1000 ml oleju z kaczki
  • 3 g soli
  • 1 g pieprzu
  • 2 liście laurowe
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 1 laska cynamonu
  • 20 g sosu z czarnego pieprzu
  • 20 g purée ziemniaczanego
  • 10 g brokuła
  • 2 pomidorki koktajlowe
  • 3 g masła, miękkiego
  • 500 g wody

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 1000 ml oleju z kaczki, 2 liście laurowe, 2 gwiazdki anyżu oraz laskę cynamonu. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Ugotuj.
  4. Przelej olej do miski, odcedzając przyprawy.
  5. W misce umieść 200 g piersi z kaczki, 3 g soli oraz 1 g pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj.
  6. Wyczyść i wysusz kielich do gotowania.
  7. Umieść olej z kaczki oraz pierś z kaczki. Zamknij pokrywę kielicha.
  8. Ugotuj.
  9. Przełóż kaczkę do miski.
  10. Wyczyść i wysusz kielich do gotowania. Umieść 500 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  11. Ugotuj.
  12. Dodaj pomidorki koktajlowe. Zamknij pokrywę kielicha.
  13. Ugotuj.
  14. Przełóż pomidorki na kaczkę.
  15. Wyczyść i wysusz kielich do gotowania. Umieść 3 g masła oraz 10 g brokuła. Zamknij pokrywę kielicha.
  16. Smaż saute.
  17. Przełóż brokuła na talerz z kaczką.
  18. Wyczyść i wysusz kielich do gotowania. Umieść 20 g purée ziemniaczanego. Zamknij pokrywę kielicha.
  19. Ugotuj.
  20. Przełóż ziemniaki na talerz z kaczką.
  21. Wyczyść i wysusz kielich do gotowania. Umieść 20 g sosu z czarnego pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  22. Ugotuj.
  23. Polej kaczkę sosem. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®