Ciecierzyca w sosie pomidorowym


2 porcje 10 minut

Smażona ciecierzyca z sosem pomidorowym

Pobierz przepis

Składniki

  • 400 g ciecierzycy, z puszki, odcedzonej
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 10 g ząbków czosnku, pokrojonych w plastry
  • 80 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 200 g pomidorów z puszki
  • 100 g groszku
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

  1. Zamocuj mieszadło sauté w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 50 ml oliwy z oliwek, 10 g czosnku i 80 g cebuli. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Smaż saute.
  4. Dodaj 200 g pomidorów oraz 400 g ciecierzycy. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Smaż saute.
  6. Dodaj 100 g groszku, 1/4 łyżeczki pieprzu oraz 1 łyżeczkę soli. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®