Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Ciecierzyca w sosie pomidorowym
2 porcje 10 minut
Smażona ciecierzyca z sosem pomidorowym
Pobierz przepis
Składniki
- 400 g ciecierzycy, z puszki, odcedzonej
- 50 ml oliwy z oliwek
- 10 g ząbków czosnku, pokrojonych w plastry
- 80 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 200 g pomidorów z puszki
- 100 g groszku
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka soli
Przygotowanie
- Zamocuj mieszadło sauté w kielichu do gotowania.
- Umieść 50 ml oliwy z oliwek, 10 g czosnku i 80 g cebuli. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 200 g pomidorów oraz 400 g ciecierzycy. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 100 g groszku, 1/4 łyżeczki pieprzu oraz 1 łyżeczkę soli. Zamknij pokrywę kielicha.
- Gotowe do podania! Smacznego!