Ciasto pomarańczowo-cytrynowe


6+ porcje 35 minut + 40 minut

Orzeźwiająca, słodka przekąska

Pobierz przepis

Składniki

  • Wielkość: okrągły placek o średnicy 20 cm
  • 125 g cukru
  • sok i skórka z 1 pomarańczy i 1 cytryny
  • 170 g miękkiego masła
  • 4 jajka
  • 50 ml mleka
  • 250 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 170°C. Nasmaruj tłuszczem tortownicę.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  3. Włóż 125 g cukru i skórkę z pomarańczy i cytryny.
  4. Posiekaj.
  5. Dodaj 190 g masła i 4 jajka.
  6. Zmiksuj.
  7. Dodaj 50 ml mleka, sok z cytryny, 250 g mąki i 1 łyżeczki proszku do pieczenia.
  8. Zmiksuj.
  9. Wlej masę do przygotowanej tortownicy.
  10. Piecz w piekarniku około 25-30 minut, w temperaturze 170°C.
  11. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®