Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Ciasto jogurtowe z rabarbarem i morelami
6+ porcje 1 godz.
Jeśli wiosna to rabarbar!!! To warzywo z którego przygotujesz pyszne koktajle, tarty i ciasta…Wypróbuj nasz klasyk z dodatkiem jogurtu i musu z rabarbaru i moreli
Pobierz przepis
Składniki
- 3 łodygi rabarbaru ( grubo pokrojone )
- 5 moreli
- 3 łyżki cukru
- skórka z jednej pomarańczy
- 2 duże jaja
- 4 łyżki cukru
- 400g mąki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 50ml oleju
- 300g jogurtu greckiego
- Okrągła forma 24 cm
Przygotowanie
- W naczyniu miksującym umieść pokrojony rabarbar i morele oraz startą skórkę z pomarańczy, zasyp cukrem
- Mus przełóż do innego naczynia
- W czystym naczyniu miksującym załóż motylek, wbij jajka, dodaj cukier. Ucieraj jajka z cukrem.
- Do utartych jajek dodaj przesianą makę z proszkiem do pieczenia, jogurt i olej
- Piekarnik rozgrzej do temp. 180stopni Okrągłą formę wyłóż papierem do pieczenia. Na dno wlej mus z owoców. Następnie wylej masę na ciasto Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni przez 45-50minut. Wystudzone odwróć do góry nogami i posyp cukrem pudrem lub cynamonem.