Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Ciasto dyniowo-jogurtowe
4 porcje 1 godzina 10 minut
Doskonałe połączenie puree dyniowego i jogurtu
Pobierz przepis
Składniki
- 20 g mąki kukurydzianej
- 200 g jogurtu
- 1 l wody
- 150 g dyni, obranej i pokrojonej w kostkę
- 2 jajka
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 1 l wody w kielichu do gotowania.
- Umieść 150 g dyni w naczyniu do gotowania na parze i ustaw je w odpowiedniej pozycji, przykryj pokrywą.
- Gotuj na parze.
- Wlej ugotowaną na parze dynię do miski, wyczyść kielich do gotowania.
- Umieść w kielichu do gotowania 2 jajka, 200 g jogurtu i ugotowaną na parze dynię.
- Zmiksuj.
- Dodaj 20 g mąki kukurydzianej.
- Zmiksuj.
- Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, wlej do niej masę. Rozgrzej piekarnik do 180°C, włóż blachę do piekarnika i piecz 40 minut.
- Gotowe do podania! Smacznego!