Ciasto dyniowo-jogurtowe


4 porcje 1 godzina 10 minut

Doskonałe połączenie puree dyniowego i jogurtu

Pobierz przepis

Składniki

  • 20 g mąki kukurydzianej
  • 200 g jogurtu
  • 1 l wody
  • 150 g dyni, obranej i pokrojonej w kostkę
  • 2 jajka

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 1 l wody w kielichu do gotowania.
  3. Umieść 150 g dyni w naczyniu do gotowania na parze i ustaw je w odpowiedniej pozycji, przykryj pokrywą.
  4. Gotuj na parze.
  5. Wlej ugotowaną na parze dynię do miski, wyczyść kielich do gotowania.
  6. Umieść w kielichu do gotowania 2 jajka, 200 g jogurtu i ugotowaną na parze dynię.
  7. Zmiksuj.
  8. Dodaj 20 g mąki kukurydzianej.
  9. Zmiksuj.
  10. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, wlej do niej masę. Rozgrzej piekarnik do 180°C, włóż blachę do piekarnika i piecz 40 minut.
  11. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®