Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Ciasto daktylowe z orzechami
3 porcje 50 minut + 45 minut w pie
Sycące ciasto na bazie daktyli i orzechów włoskich sprawdzi się idealnie jako zdrowa przekąska
Przepis wymaga zastosowania piekarnika
Pobierz przepis
Składniki
- 160 g pasty z daktyli
- 2 jajka
- 50 g brązowego cukru
- 60 ml oleju roślinnego
- 10 g miodu
- 200 g mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 60 g orzechów włoskich, posiekanych
- 120 ml mleka
Przygotowanie
- Na blaszkę do pieczenia wyłóż papier do pieczenia.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 160 g pasty z daktyli, 2 jajka, 50 g cukru, 60 ml oleju, 10 g miodu, 200 g mąki, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 30 g orzechów włoskich oraz 120 ml mleka.
- Wymieszaj.
- Wymieszaj.
- Całość przełóż na blaszkę do pieczenia, a następnie posyp resztą orzechów.
- Piecz w piekarniku w temperaturze 180°C przez 45 minut.
- Gotowe do podania! Smacznego!