Ciasto daktylowe z orzechami


3 porcje 50 minut + 45 minut w pie

Sycące ciasto na bazie daktyli i orzechów włoskich sprawdzi się idealnie jako zdrowa przekąska Przepis wymaga zastosowania piekarnika

Pobierz przepis

Składniki

  • 160 g pasty z daktyli
  • 2 jajka
  • 50 g brązowego cukru
  • 60 ml oleju roślinnego
  • 10 g miodu
  • 200 g mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 60 g orzechów włoskich, posiekanych
  • 120 ml mleka

Przygotowanie

  1. Na blaszkę do pieczenia wyłóż papier do pieczenia.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  3. Umieść 160 g pasty z daktyli, 2 jajka, 50 g cukru, 60 ml oleju, 10 g miodu, 200 g mąki, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 30 g orzechów włoskich oraz 120 ml mleka.
  4. Wymieszaj.
  5. Wymieszaj.
  6. Całość przełóż na blaszkę do pieczenia, a następnie posyp resztą orzechów.
  7. Piecz w piekarniku w temperaturze 180°C przez 45 minut.
  8. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®