Ciasto daktylowe


3 porcje 50 minut

Proste ciasto na bazie pasty z daktyli

Pobierz przepis

Składniki

  • 100 g pasty daktylowej
  • 4 jajka
  • 180 g mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 120 g cukru drobnego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 100 g oleju roślinnego

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. W kielichu umieść 100 g pasty daktylowej, 4 jajka, 180 g mąki tortowej, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 120 g cukru drobnego, 1 łyżeczkę sody oczyszczonej i 100 g oleju roślinnego. Zamknij pokrywę kielicha.
  2. Wymieszaj.
  3. Wymieszaj.
  4. Przelej mieszankę do formy. Napełniając ją do dwóch trzecich. Rozgrzej piekarnik do 160 ℃. Piecz w piekarniku przez 40 minut.
  5. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®