Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Ciasto biszkoptowe
6+ porcje 25 minut + 12 minut
Ciasto biszkoptowe to lekkie ciasto przygotowywane z białek jaj, mąki i cukru. Uważa się, że jest to jedno z pierwszych niedrożdżowych ciast.
Pobierz przepis
Składniki
- 2 jajka
- 65 g mąki
- 10 g mleka w proszku
- 50 g cukru pudru
- 20 ml oleju roślinnego
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść w kielichu do gotowania 2 jajka i 50 g cukru pudru.
- Zmiksuj.
- Zamocuj mieszadło motylkowe na ostrzu wielofunkcyjnym.
- Wymieszaj.
- Masę przełóż do dużej miski, dodaj do niej 65 g mąki i 10 g mleka w proszku i krótko wymieszaj łyżką do uzyskania gładkiej masy.
- Dodaj 20 ml oleju roślinnego, ponownie wymieszaj łyżką i odstaw na bok.
- Rozgrzej piekarnik do 175°C, przelej ciasto do tortownicy i wstaw tortownicę do piekarnika, a następnie piecz około 12 minut (dostosuj czas pieczenia do swojego piekarnika).
- Gotowe do podania! Smacznego!