Ciasteczka cytrynowo-kokosowe


6+ porcje 20 minut + 15 minut

Słodka przekąska o orzeźwiającym smaku

Pobierz przepis

Składniki

  • skórka z 2 cytryn, starta
  • 120 g miękkiego masła
  • 170 g brązowego cukru
  • sok z 1 cytryny
  • 180 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 90 g płatków owsianych
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 100 g białej czekolady

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  3. Przygotowaną skórkę z cytryny, 120 g masła i 170 g brązowego cukru umieść w kielichu do gotowania.
  4. Zmiksuj.
  5. Dodaj wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem czekolady.
  6. Zmiksuj.
  7. Wyłóż blachę papierem do pieczenia, a następnie nałóż masę na blachę, formując ciasteczka, zostawiając miejsce na wyrośnięcie. Piecz w piekarniku około 12-15 minut, w temperaturze 180°C (czas pieczenia dostosuj do swojego piekarnika).
  8. Wyczyść kielich do gotowania.
  9. Włóż 100 g białej czekolady.
  10. Posiekaj.
  11. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  12. Wymieszaj.
  13. Rozprowadź masę na upieczonych ciasteczkach.
  14. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®