Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Ciasteczka cytrynowo-kokosowe
6+ porcje 20 minut + 15 minut
Słodka przekąska o orzeźwiającym smaku
Pobierz przepis
Składniki
- skórka z 2 cytryn, starta
- 120 g miękkiego masła
- 170 g brązowego cukru
- sok z 1 cytryny
- 180 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 90 g płatków owsianych
- 50 g wiórków kokosowych
- 1 jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 100 g białej czekolady
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Przygotowaną skórkę z cytryny, 120 g masła i 170 g brązowego cukru umieść w kielichu do gotowania.
- Zmiksuj.
- Dodaj wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem czekolady.
- Zmiksuj.
- Wyłóż blachę papierem do pieczenia, a następnie nałóż masę na blachę, formując ciasteczka, zostawiając miejsce na wyrośnięcie. Piecz w piekarniku około 12-15 minut, w temperaturze 180°C (czas pieczenia dostosuj do swojego piekarnika).
- Wyczyść kielich do gotowania.
- Włóż 100 g białej czekolady.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- Wymieszaj.
- Rozprowadź masę na upieczonych ciasteczkach.
- Gotowe do podania. Smacznego!