Chrupiący dip z marchewki i kminku


4 porcje 36 minut

Dodatek do pieczywa i słonych przekąsek

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 ml wody
  • 500 g marchewki, pokrojonej na małe kawałki
  • 1 cebula, obrana i pokrojona na ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku, obrany
  • 1 łyżeczka kminku
  • 60 g świeżego soku pomarańczowego
  • 30 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść w 500 ml wody.
  3. Włóż marchew do koszyczka, a następnie włóż koszyczek do kielicha do gotowania, zamknij pokrywę kielicha miarką.
  4. Gotuj na parze.
  5. Wylej wodę i odłóż marchew na bok.
  6. Wyczyść kielich do gotowania.
  7. Włóż cebulę, czosnek, kminek i sok pomarańczowy.
  8. Posiekaj.
  9. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha i dodaj olej.
  10. Smaż saute.
  11. Odstaw do ostygnięcia na około 10 minut, a następnie dodaj marchewki i zamknij pokrywę kielicha do gotowania.
  12. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  13. Dodaj sól i pieprz do smaku. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®