Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Chrupiący dip z marchewki i kminku
4 porcje 36 minut
Dodatek do pieczywa i słonych przekąsek
Pobierz przepis
Składniki
- 500 ml wody
- 500 g marchewki, pokrojonej na małe kawałki
- 1 cebula, obrana i pokrojona na ćwiartki
- 1 ząbek czosnku, obrany
- 1 łyżeczka kminku
- 60 g świeżego soku pomarańczowego
- 30 ml oliwy z oliwek extra virgin
- sól i pieprz
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść w 500 ml wody.
- Włóż marchew do koszyczka, a następnie włóż koszyczek do kielicha do gotowania, zamknij pokrywę kielicha miarką.
- Gotuj na parze.
- Wylej wodę i odłóż marchew na bok.
- Wyczyść kielich do gotowania.
- Włóż cebulę, czosnek, kminek i sok pomarańczowy.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha i dodaj olej.
- Smaż saute.
- Odstaw do ostygnięcia na około 10 minut, a następnie dodaj marchewki i zamknij pokrywę kielicha do gotowania.
- Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Dodaj sól i pieprz do smaku. Gotowe do podania. Smacznego!