Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 300 g mąki pszennej, pełnoziarnistej (może być także zwykła mąka pszenna, wtedy chleb jest pulchniejszy)
- 30 g świeżych drożdży
- 1 mała łyżeczka cukru
- 300 ml przegotowanej, letniej wody
- 100 g mieszanki ziaren (pestki słonecznika, płatki owsiane, czarnuszka)
- 1 łyżeczka soli
Przygotowanie
- Drożdże, cukier i wodę zagotować w naczyniu głównym robota
- Dodać przesianą mąkę, sól i mieszankę ziaren
- Włączyć parametry - czas 2.30, prędkość 2 i funkcja wyrabiania ciasta (wałek)
- Wyrobione ciasto pozostawić w naczyniu na 20 minut
- Ponownie uruchomić parametry, czas - 2.30, prędkość 2 i funkcja wyrabiania ciasta (wałek). Wyjąć ciasto z naczynia do malej, podłużnej, wysmarowanej masłem foremki do pieczenia chleba (keksówki) i pozostawić w ciepłym miejscu lub pod przykryciem na około 20 minut
- Gotową masę chlebową piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 50 min