Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Chleb wieloziarnisty
6+ porcje 1 h 30 min + 45 min
Zdrowy chleb, pełen ziaren, który idealnie pasuje do kanapek
Pobierz przepis
Składniki
- 150 ml wody
- 250 g mąki
- 5 g świeżych drożdży
- 1 łyżeczka soli
- 25 g owsa
- 15 g nasion sezamu
- 15 g nasion lnu
- 15g nasion słonecznika
- 15 g pestek dyni
- 15 g maku
- 15 g czystego miodu
- 15 ml oliwy z oliwek
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 200°C. Lekko natłuść formę do bochenka.
- Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta w kielichu do gotowania.
- Umieść 150 ml wody.
- Podgrzej.
- Dodaj wszystkie składniki.
- Wyrabiaj ciasto.
- Przełóż ciasto do wysmarowanej tłuszczem brytfanny.
- Odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut, aby ciasto wyrosło.
- Piecz w piekarniku przez ok. 45 minut, w temperaturze 200°C (czas pieczenia dostosuj do swojego piekarnika).
- Gotowe do podania! Smacznego!