Chleb wieloziarnisty


6+ porcje 1 h 30 min + 45 min

Zdrowy chleb, pełen ziaren, który idealnie pasuje do kanapek

Pobierz przepis

Składniki

  • 150 ml wody
  • 250 g mąki
  • 5 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka soli
  • 25 g owsa
  • 15 g nasion sezamu
  • 15 g nasion lnu
  • 15g nasion słonecznika
  • 15 g pestek dyni
  • 15 g maku
  • 15 g czystego miodu
  • 15 ml oliwy z oliwek

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Lekko natłuść formę do bochenka.
  2. Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta w kielichu do gotowania.
  3. Umieść 150 ml wody.
  4. Podgrzej.
  5. Dodaj wszystkie składniki.
  6. Wyrabiaj ciasto.
  7. Przełóż ciasto do wysmarowanej tłuszczem brytfanny.
  8. Odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut, aby ciasto wyrosło.
  9. Piecz w piekarniku przez ok. 45 minut, w temperaturze 200°C (czas pieczenia dostosuj do swojego piekarnika).
  10. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®