Chleb roti


6+ porcje 15 minut

Pakistański domowy chlebek, który wykorzystywany jest do wielu potraw

Pobierz przepis

Składniki

  • 320 g mąki
  • 20 ml oleju
  • 280 ml wody
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta w kielichu do gotowania.
  2. Wlej 280 ml wody.
  3. Ugotuj.
  4. Dodaj 320 g mąki, 20 ml oleju i sól.
  5. Wyrabiaj ciasto.
  6. Wyjmij ciasto na płaską stolnicę i podziel na 10 części. Rozwałkuj każdy kawałek ciasta na okrąg, by otrzymać 10 kawałków roti.
  7. Rozgrzej patelnię, połóż 1 roti na patelni i smaż jedną stronę, następnie usmaż drugą stronę. Powtarzać czynność, aż wszystkie roti będą usmażone.
  8. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®