Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Chleb roti
6+ porcje 15 minut
Pakistański domowy chlebek, który wykorzystywany jest do wielu potraw
Pobierz przepis
Składniki
- 320 g mąki
- 20 ml oleju
- 280 ml wody
- szczypta soli
Przygotowanie
- Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta w kielichu do gotowania.
- Wlej 280 ml wody.
- Ugotuj.
- Dodaj 320 g mąki, 20 ml oleju i sól.
- Wyrabiaj ciasto.
- Wyjmij ciasto na płaską stolnicę i podziel na 10 części. Rozwałkuj każdy kawałek ciasta na okrąg, by otrzymać 10 kawałków roti.
- Rozgrzej patelnię, połóż 1 roti na patelni i smaż jedną stronę, następnie usmaż drugą stronę. Powtarzać czynność, aż wszystkie roti będą usmażone.
- Gotowe do podania! Smacznego!