Chleb gryczany z miodem


6+ porcje 51 min

Pomysł na szybki, bezglutenowy chleb z mąki gryczanej. Lekko słodki, lekko wytrawny… Idealnie łączy się smakiem z wytrawną pastą kanapkową lub hummusem. Jeśli do ciasta dodasz szczyptę cynamonu lub gałki muszkatołowej powstanie korzenny smak chlebka, który z pewnością zastąpi wszelkie słodkie ciasta

Pobierz przepis

Składniki

  • ½ szklanki pestek słonecznika
  • 300g mąki gryczanej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 430ml maślanki
  • 60ml miodu gryczanego, płynnego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego jasnego
  • masło do posmarowania formy

Przygotowanie

  1. W naczyniu głównym zblenduj na drobno pestki słonecznika
  2. ikona_obroty

    7

  3. Dodaj do naczynia głównego – mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Dodaj płynne składniki – wlej maślankę, miód i sos sojowy
  4. ikona_czas

    30 sek.

    ikona_obroty

    wyrabianie

  5. Podłużną formę ( keksówkę ) wysmaruj masłem, napełnij ją ciastem i piecz 50 minut

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®