Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Chleb gryczany z miodem
6+ porcje 51 min
Pomysł na szybki, bezglutenowy chleb z mąki gryczanej. Lekko słodki, lekko wytrawny… Idealnie łączy się smakiem z wytrawną pastą kanapkową lub hummusem. Jeśli do ciasta dodasz szczyptę cynamonu lub gałki muszkatołowej powstanie korzenny smak chlebka, który z pewnością zastąpi wszelkie słodkie ciasta
Pobierz przepis
Składniki
- ½ szklanki pestek słonecznika
- 300g mąki gryczanej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 430ml maślanki
- 60ml miodu gryczanego, płynnego
- 1 łyżeczka sosu sojowego jasnego
- masło do posmarowania formy
Przygotowanie
- W naczyniu głównym zblenduj na drobno pestki słonecznika
- Dodaj do naczynia głównego – mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Dodaj płynne składniki – wlej maślankę, miód i sos sojowy
- Podłużną formę ( keksówkę ) wysmaruj masłem, napełnij ją ciastem i piecz 50 minut