Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 200 ml wody
- 8 g świeżych lub 4 g suszonych drożdży
- 380 g mąki
- 2 łyżeczki polepszacza do chleba (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka soli
- 1 filiżanka ziaren np. maku, siemienia lnianego, słonecznika
Przygotowanie
- Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta w kielichu do gotowania.
- Wlej 200 ml wody.
- Podgrzej.
- Dodaj 8 g świeżych lub 4 g suszonych drożdży, 380 g mąki, 2 łyżeczki polepszacza (opcjonalnie) i 1 łyżeczkę soli.
- Wyrabiaj ciasto.
- Dodaj trochę ziaren.
- Wyrabiaj ciasto.
- Przełóż ciasto do naoliwionej miski.
- Przykryj ciasto folią i pozostaw do wyrośnięcia na około 1 godzinę, aż podwoi swoją objętość.
- Wyjmij ciasto z miski i uformuj z niego bochenek lub bułki, a następnie włóż do formy do pieczenia.
- Pozostaw do wyrośnięcia na kolejne 30 minut - do ponownego podwojenia rozmiaru.
- Piecz przez ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C (dostosuj czas pieczenia do swojego piekarnika).
- Gotowe do podania. Smacznego!