Chińska wieprzowina w 5 smakach


4 porcje 1 godzina 35 minut

Potrawa kuchni azjatyckiej, świetnie komponuje się z ryżem lub makaronem

Pobierz przepis

Składniki

  • 375 g filetów wieprzowych, pokrojonych w kostkę o boku 1 cm
  • suszone grzyby, namoczone w gorącej wodzie, aby zmiękły, a następnie odcedzone
  • 100 g słodkiej kukurydzy z puszki
  • 170 ml wywaru warzywnego
  • 200 g kawałków ananasa
  • 1/2 papryki, pozbawionej pestek i pokrojonej w plasterki
  • 110 g fasoli z puszki
  • 1 czerwone chili, pozbawione nasion i drobno posiekane
  • 2 cm świeżego imbiru, obranego i posiekanego
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść wszystkie składniki w kielichu do gotowania i wymieszaj szpatułką.
  3. Gotuj.
  4. Gotuj.
  5. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®