Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Castella
5 porcje 1 godzina 10 minut
Rodzaj wagashi, pierwotnie opracowany w Japonii. Ciasto wlewa się do dużych kwadratowych lub prostokątnych foremek, piecze w piekarniku i kroi na długie prostokątne kształty.
Pobierz przepis
Składniki
- 3 jajka
- 2 żółtka
- 120 g cukru pudru
- 40 g syropu glukozowego
- 110 g mąki
- 25 ml mleka
- 10 g oleju
- 25 g mirinu
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- W kielichu do gotowania umieść 3 jajka, 2 żółtka, 120 g cukru pudru, 40 g syropu.
- Wymieszaj.
- Zamocuj mieszadło motylkowe w kielichu do gotowania (na ostrzu wielofunkcyjnym).
- Wymieszaj.
- Dodaj 110 g mąki, wymieszaj szpatułką do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji.
- Przelej masę do dużej miski i odstaw.
- Oczyść kielich do gotowania.
- Do kielicha do gotowania wlej 25 ml mleka, 10 g oleju i 25 g mirinu.
- Wymieszaj.
- Wlej mieszaninę do przygotowanego ciasta i wymieszaj szpatułką do uzyskania gładkiej masy.
- Wyłóż blachę papierem do pieczenia, posyp odrobiną cukru.
- Wlej przygotowaną masę na blachę, rozgrzej piekarnik do 170°C i piecz 40 minut (czas pieczenia dostosuj do swojego piekarnika).
- Gotowe do podania! Smacznego!