Burger z szarpaną wieprzowiną


2 porcje 1 godzina 20 minut

Typowo amerykańska propozycja - burger z sosem BBQ oraz surówką colesław

Pobierz przepis

Składniki

  • "1 bułka do burgera
  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 200 g surówki colesław
  • 120 g cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 100 g marchewki, pokrojonej w kostkę
  • 50 g selera, pokrojonego w kostkę
  • 100 g brązowego cukru
  • 600 ml wody
  • 1 jabłko, obrane, pozbawione bez gniazd nasiennych, pokrojone w kostkę
  • 100 g sosu BBQ
  • 1/2 łyżeczki soli"

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Włóż 500 g łopatki wieprzowej, 120 g cebuli, 100 g marchwi, 50 g selera, 100 g brązowego cukru, 600 ml wody, jabłko, 100 g sosu BBQ i 1/2 łyżeczki soli. Zamknij pokrywę kielicha.
  2. Duś.
  3. Odcedź powstały sos do miski. Ugotowaną wieprzowinę poszarp na mniejsze kawałki, a następnie połącz z sosem.
  4. Podgrzej bułkę do burgera w piekarniku przez około 3 minuty w temperaturze 180 ℃.
  5. Podgrzaną bułkę przekrój na pół, a następnie umieść między bułkę surówkę z białej kapusty i szarpaną wieprzowinę. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®