Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Burger z szarpaną wieprzowiną
2 porcje 1 godzina 20 minut
Typowo amerykańska propozycja - burger z sosem BBQ oraz surówką colesław
Pobierz przepis
Składniki
- "1 bułka do burgera
- 500 g łopatki wieprzowej
- 200 g surówki colesław
- 120 g cebuli, pokrojonej w kostkę
- 100 g marchewki, pokrojonej w kostkę
- 50 g selera, pokrojonego w kostkę
- 100 g brązowego cukru
- 600 ml wody
- 1 jabłko, obrane, pozbawione bez gniazd nasiennych, pokrojone w kostkę
- 100 g sosu BBQ
- 1/2 łyżeczki soli"
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Włóż 500 g łopatki wieprzowej, 120 g cebuli, 100 g marchwi, 50 g selera, 100 g brązowego cukru, 600 ml wody, jabłko, 100 g sosu BBQ i 1/2 łyżeczki soli. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Odcedź powstały sos do miski. Ugotowaną wieprzowinę poszarp na mniejsze kawałki, a następnie połącz z sosem.
- Podgrzej bułkę do burgera w piekarniku przez około 3 minuty w temperaturze 180 ℃.
- Podgrzaną bułkę przekrój na pół, a następnie umieść między bułkę surówkę z białej kapusty i szarpaną wieprzowinę. Smacznego!