Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Bułki razowe
4 porcje 2 godziny 30 minut + 25
Domowe pieczywo wykonane z pełnoziarnistej mąki o wysokiej zawartości błonnika
Pobierz przepis
Składniki
- 2 g soli
- 10 g rozpuszczonego masła
- 14 g cukru
- 100 ml chłodnej wody
- 3 g suchych drożdży
- 95 g mąki chlebowej
- 90 g mąki pełnoziarnistej
Przygotowanie
- Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta w kielichu do gotowania.
- Umieść w kielichu do gotowania 90 g mąki razowej, 95 g mąki chlebowej, 3 g suchych drożdży, 100 ml chłodnej wody, 2 g soli i 14 g cukru.
- Wyrabiaj ciasto.
- Dodaj 10 g masła.
- Wyrabiaj ciasto.
- Przełóż ciasto do dużej miski, zrób z niego kulę, przykryj folią i pozostaw do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Następnie włóż do lodówki i schładzaj przez 1 godzinę.
- Wyłóż blachę papierem do pieczenia, podziel zamrożone ciasto na małe kulki i ułóż je na blasze.
- Rozgrzej piekarnik do 165℃, włóż blachę do piekarnika i piecz około 20-25 minut (dostosuj czas pieczenia do swojego piekarnika).
- Gotowe do podania! Smacznego!
