Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Składniki
- Olej roślinny, do nasmarowania formy
- 200 g płatków zbożowych, pełnoziarnistych
- 560 ml mleka
- 2 jajka
- 40 g oleju roślinnego
- 320 g mąki
- 10 g proszku do pieczenia
- 200 g cukru
- 18 g mielonego cynamonu
- szczypta soli
- 100 g rodzynek (opcjonalnie)"
Przygotowanie
- Nasmaruj formę do muffinek olejem roślinnym i odstaw na bok.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść 200 g płatków pełnoziarnistych i dodaj 500 ml mleka. Zamknij pokrywę kielicha
- Wymieszaj.
- Dodaj 2 jajka i 40 g oleju roślinnego. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Dodaj 320 g mąki, 10 g proszku do pieczenia, 200 g cukru, 18 g mielonego cynamonu, szczyptę soli i 100 g rodzynek (opcjonalnie). Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- Wymieszaj.
- Wlej masę do foremek. Piecz w piekarniku przez 18-20 minut w temperaturze 180°C.
- Gotowe do podania. Smacznego!