Bułki pełnoziarniste


4 porcje 30 minut

Baza do idealnego, zdrowego śniadania

Pobierz przepis

Składniki

  • Olej roślinny, do nasmarowania formy
  • 200 g płatków zbożowych, pełnoziarnistych
  • 560 ml mleka
  • 2 jajka
  • 40 g oleju roślinnego
  • 320 g mąki
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 200 g cukru
  • 18 g mielonego cynamonu
  • szczypta soli
  • 100 g rodzynek (opcjonalnie)"

Przygotowanie

  1. Nasmaruj formę do muffinek olejem roślinnym i odstaw na bok.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść 200 g płatków pełnoziarnistych i dodaj 500 ml mleka. Zamknij pokrywę kielicha
  3. Wymieszaj.
  4. Dodaj 2 jajka i 40 g oleju roślinnego. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Wymieszaj.
  6. Dodaj 320 g mąki, 10 g proszku do pieczenia, 200 g cukru, 18 g mielonego cynamonu, szczyptę soli i 100 g rodzynek (opcjonalnie). Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Wymieszaj.
  8. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  9. Wymieszaj.
  10. Wlej masę do foremek. Piecz w piekarniku przez 18-20 minut w temperaturze 180°C.
  11. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®