Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Bulion wołowy
4 porcje 45 min
Ten aromatyczny, klasyczny bulion wołowy przygotujesz za pomocą gotowania składników w robocie w metalowym koszyczku. Na bazie takiego, mięsnego bulionu gotuję zupy i kremy…
Pobierz przepis
Składniki
- 500g mięsa wołowego ( u mnie szponder i pręga wołowa )
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- mały kawałek selera
- 4 ząbki czosnku
- łodyga selera naciowego
- 3 suszone grzyby
- mały kawałek kapusty
- kilka liści natki z pietruszki
- kilka listków korzenia selera
- 1 opalona na czarno cebula
- czarny pieprz w ziarnach
- 2 goździki
- 4 łyżki sosu sojowego
- 3 liście laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego
Przygotowanie
- Na dno naczynia miksującego wrzuć przyprawy W metalowym koszyczku umieść ścisło: mięso i warzywa Całość zalej wodą aby przykryła koszyczek z mięsem i warzywami
- Ostudzony bulion przecedź przez gazę