Bulion wołowy


4 porcje 45 min

Ten aromatyczny, klasyczny bulion wołowy przygotujesz za pomocą gotowania składników w robocie w metalowym koszyczku. Na bazie takiego, mięsnego bulionu gotuję zupy i kremy…

Pobierz przepis

Składniki

  • 500g mięsa wołowego ( u mnie szponder i pręga wołowa )
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • mały kawałek selera
  • 4 ząbki czosnku
  • łodyga selera naciowego
  • 3 suszone grzyby
  • mały kawałek kapusty
  • kilka liści natki z pietruszki
  • kilka listków korzenia selera
  • 1 opalona na czarno cebula
  • czarny pieprz w ziarnach
  • 2 goździki
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego

Przygotowanie

  1. Na dno naczynia miksującego wrzuć przyprawy W metalowym koszyczku umieść ścisło: mięso i warzywa Całość zalej wodą aby przykryła koszyczek z mięsem i warzywami
  2. ikona_czas

    45 min

    ikona_temperatura

    100

    ikona_obroty

    2

  3. Ostudzony bulion przecedź przez gazę

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®