Bulion warzywny


4 porcje 30 min

Podstawa każdej zupy to aromatyczny bulion, wykonaj przeps z Kohersen Mycook i ciesz się smakiem.

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 cebule
  • 1 por
  • pół dużego selera
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 3 ząbki czosnku (z łupiną)
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziaren pieprzu
  • 3-4 suszone grzyby
  • gałązka – tymianku, bazylii, lubczyku, estragonu

Przygotowanie

  1. Warzywa oczyścić, umyć i pokroić w równą kostkę (grubą). Wrzucić warzywa razem z czosnkiem, grzybami, ziarnami pieprzu do naczynia głównego. Zalać zimną wodą tak, aby warzywa były przykryte i zagotować.
  2. ikona_czas

    30 min

    ikona_temperatura

    100°C

    ikona_obroty

    2

  3. Do warzyw z wodą dodać zioła. Nie gotować ponownie – zioła mają nadać jedynie aromatu. Przelać wywar do naczynia i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia przecedzić wywar przez drobne sito wyłożone bawełnianą ściereczką.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®