Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Bulion warzywny
4 porcje 30 min
Podstawa każdej zupy to aromatyczny bulion, wykonaj przeps z Kohersen Mycook i ciesz się smakiem.
Pobierz przepis
Składniki
- 2 cebule
- 1 por
- pół dużego selera
- 3 marchewki
- 2 pietruszki
- 3 ząbki czosnku (z łupiną)
- 2 liście laurowe
- 5 ziaren pieprzu
- 3-4 suszone grzyby
- gałązka – tymianku, bazylii, lubczyku, estragonu
Przygotowanie
- Warzywa oczyścić, umyć i pokroić w równą kostkę (grubą). Wrzucić warzywa razem z czosnkiem, grzybami, ziarnami pieprzu do naczynia głównego. Zalać zimną wodą tak, aby warzywa były przykryte i zagotować.
- Do warzyw z wodą dodać zioła. Nie gotować ponownie – zioła mają nadać jedynie aromatu. Przelać wywar do naczynia i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia przecedzić wywar przez drobne sito wyłożone bawełnianą ściereczką.