Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Bulion orientalny
4 porcje 40 min
Każdy bulion stanowi podstawową bazę naszych przepisów. Ten jest moim ulubionym. To bulion orientalny, który stanowi bazę wielu dań kuchni tajskiej. Ja przyrządzam na nim uwielbiany przez moją rodzinę tajski rosół z kaczki…Warto go przygotować by móc poznać aromaty i przyprawy kuchni wschodniej…
Pobierz przepis
Składniki
- 1 marchewka ( pokrojona )
- 1 opalona cebula ( pokrojona )
- mały kawałek selera naciowego
- 2 suszone grzyby
- 2 cm ostrej papryczki chilli
- 2-3 ząbki czosnku
- 4 cm świeżego imbiru
- 5 łyżek sosu sojowego
- 2 łyżki sosu rybnego
- łyżka stołowa przyprawy 5 SMAKÓW
- przyprawy: 4 liście kafiru, 4 gwiazdki anyżu, kilka goździków, liść laurowy, cynamon, pieprz i sól, plaster limonki
Przygotowanie
- Imbir, chilli, czosnek, marchewkę, suszone grzyby, seler i opaloną cebulę wrzuć razem z przyprawami do naczynia głównego. Zalej całość wodą.
- Przelej bulion do garnka wraz z warzywami i pozostaw na kilka godzin. Odcedź a następnie przelej bulion przez gazę aby był klarowny.