Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Bułeczki twarogowe
6+ porcje 27 min
Pyszne bułeczki na bazie twarogu. Idealne na letnie śniadania.
Pobierz przepis
Składniki
- 400g mąki pełnoziarnistej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki soli
- łyżeczka cukru
- 3 jaja
- 400g tłustego twarogu
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzej do temp. 200stopni W naczyniu głównym zamocuj motylek.
- Utrzyj jaja z twarogiem.
- Zdejmij motylek. Do jajek z twarogiem wsyp mąkę wymieszaną z solą, cukrem, proszkiem do pieczenia.
- Wyjmij ciasto z naczynia miksującego i uformuj małe bułeczki. Na natłuszczoną blachę ułóż bułeczki i piecz je w temperaturze 200st przez 20 minut.