Bułeczki twarogowe


6+ porcje 27 min

Pyszne bułeczki na bazie twarogu. Idealne na letnie śniadania.

Pobierz przepis

Składniki

  • 400g mąki pełnoziarnistej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki soli
  • łyżeczka cukru
  • 3 jaja
  • 400g tłustego twarogu

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzej do temp. 200stopni W naczyniu głównym zamocuj motylek.
  2. Utrzyj jaja z twarogiem.
  3. ikona_czas

    2 min

    ikona_obroty

    3

  4. Zdejmij motylek. Do jajek z twarogiem wsyp mąkę wymieszaną z solą, cukrem, proszkiem do pieczenia.
  5. ikona_czas

    5 min

    ikona_obroty

    wyrabianie

  6. Wyjmij ciasto z naczynia miksującego i uformuj małe bułeczki. Na natłuszczoną blachę ułóż bułeczki i piecz je w temperaturze 200st przez 20 minut.
  7. ikona_czas

    20 min

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®