Bułki grahamki


6+ porcje 2 min 30 sek.

Kohersen Mycook naprawdę szybko wyrobi ciasto na grahamki.

Pobierz przepis

Składniki

  • 100 g ziaren (słonecznik, sezam, itp)
  • 50 g drożdży
  • szczypta cukru i soli
  • 250 ml wody lub maślanki
  • 450 g mąki przennej (typ 650)
  • 1 Ł masła

Przygotowanie

  1. Zmielić ziarna.
  2. ikona_czas

    30 s

    ikona_obroty

    10

  3. Dodać wodę i pozostałe składniki do naczynia głównego.
  4. ikona_czas

    2 min

    ikona_obroty

    wyrabianie

  5. Po wyrobieniu ciasta formować bułki wielkości małej pięści, wykładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika (50ºC) do wyrośnięcia na 15 min. Następnie przestawić temperaturę na 200ºC i piec 20 min. Bułeczki po wypieczeniu na złocisty kolor mogą mieć chrupiącą skórkę, a jeśli chcesz, by były mięciutkie, przykryj je po wyjęciu z piekarnika folią lub ściereczką na 2 godz.
  6. Warianty: Można dodać cebulę lub czosnek podczas wyrabiania ciasta, aby otrzymać smakowe wersje grahamek.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®