Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Bułki grahamki
6+ porcje 2 min 30 sek.
Kohersen Mycook naprawdę szybko wyrobi ciasto na grahamki.
Pobierz przepis
Składniki
- 100 g ziaren (słonecznik, sezam, itp)
- 50 g drożdży
- szczypta cukru i soli
- 250 ml wody lub maślanki
- 450 g mąki przennej (typ 650)
- 1 Ł masła
Przygotowanie
- Zmielić ziarna.
- Dodać wodę i pozostałe składniki do naczynia głównego.
- Po wyrobieniu ciasta formować bułki wielkości małej pięści, wykładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika (50ºC) do wyrośnięcia na 15 min. Następnie przestawić temperaturę na 200ºC i piec 20 min. Bułeczki po wypieczeniu na złocisty kolor mogą mieć chrupiącą skórkę, a jeśli chcesz, by były mięciutkie, przykryj je po wyjęciu z piekarnika folią lub ściereczką na 2 godz.
- Warianty: Można dodać cebulę lub czosnek podczas wyrabiania ciasta, aby otrzymać smakowe wersje grahamek.