Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Bułeczki na parze
6+ porcje 40 min
Bułeczki na parze biją rekordy popularności na całym świecie. To koreański street food, który można podawać na wiele sposobów…z wołowiną w środku, z pieczonym boczkiem, z pieczoną kaczką, a do tego surówka z marchewki, polecam!!!
Pobierz przepis
Składniki
- 400ml mleka 2% (w temperaturze pokojowej)
- 50g masła (w temp. pokojowej)
- 400-500g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka cukru
- 7g suszonych drożdży
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
Przygotowanie
- Do naczynia głównego wrzucić wszystkie składniki. Wymieszać ze sobą
- Wyrobić ciasto
- Ciasto przełożyć do innego naczynia, przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na godzinę.
- Następnie podzielić ciasto na małe krążki (o średnicy około 10-12cm), podsypać mąką i ponownie przykryć ściereczką. Odstawić do wyrośnięcia.
- Bułeczki można nadziewać w środku mięsem lub warzywami lub ugotować na parze bez żadnego wypełnienia
- W papierowe papilotki włożyć krążki ciasta (jeśli nadziewamy, na krążek należy położyć farsz) i złożyć w kuleczkę
- Gotować bułeczki na metalowej części parowara
- Propozycja podania Bułeczki idealnie smakują nadziewane w środku z orientalną wołowiną. Mięso ugotowane w rosole ( najlepsza będzie pręga wołowa ) należy przyprawić, zamarynować w sosie sojowym, przyprawione przyprawą 5 smaków. Tak zamarynowane mięso podsmażyć na oleju kokosowym, wymieszać ze świeżą kolendrą i podawać jako farsz bułeczek.