Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Brownie z serem śmietankowym
2 porcje 40 minut
Dobry wybór na podwieczorek (niewielka porcja, można zwiększyć ilość składników x2)
Pobierz przepis
Składniki
- 50 g czarnej czekolady
- 60 g masła
- białko z 1 jajka (rozmiar L)
- 55 g cukru pudru
- 1,5 g ekstraktu waniliowego lub łyżeczka cukru waniliowego
- 50 g mąki
- 100 g serka śmietankowego
- żółtko
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielich do gotowania.
- Umieść 50 g czarnej czekolady i 60 g masła w kielichu do gotowania.
- Wymieszaj.
- Wylej masę do miski, dodaj do niej białko jajka, 35 g cukru pudru, 1,5 g ekstraktu waniliowego lub łyżeczkę cukru waniliowego i 50 g mąki, wymieszaj i odstaw.
- Wyczyść kielich do gotowania.
- Zamocuj mieszadło motylkowe na ostrzu wielofunkcyjnym.
- Umieść 100 g serka śmietankowego i pozostałe 20 g cukru pudru w kielichu do gotowania.
- Wymieszaj.
- Dodaj żółtko.
- Wymieszaj.
- Wlej masę serową i pozostałą masę czekoladową do tortownicy, wymieszaj.
- Rozgrzej piekarnik do 190°C, wstaw tortownicę do piekarnika i piecz około 25 minut (czas pieczenia dostosuj do swojego piekarnika).
- Gotowe do podania! Smacznego!