Brownie z serem śmietankowym


2 porcje 40 minut

Dobry wybór na podwieczorek (niewielka porcja, można zwiększyć ilość składników x2)

Pobierz przepis

Składniki

  • 50 g czarnej czekolady
  • 60 g masła
  • białko z 1 jajka (rozmiar L)
  • 55 g cukru pudru
  • 1,5 g ekstraktu waniliowego lub łyżeczka cukru waniliowego
  • 50 g mąki
  • 100 g serka śmietankowego
  • żółtko

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielich do gotowania.
  2. Umieść 50 g czarnej czekolady i 60 g masła w kielichu do gotowania.
  3. Wymieszaj.
  4. Wylej masę do miski, dodaj do niej białko jajka, 35 g cukru pudru, 1,5 g ekstraktu waniliowego lub łyżeczkę cukru waniliowego i 50 g mąki, wymieszaj i odstaw.
  5. Wyczyść kielich do gotowania.
  6. Zamocuj mieszadło motylkowe na ostrzu wielofunkcyjnym.
  7. Umieść 100 g serka śmietankowego i pozostałe 20 g cukru pudru w kielichu do gotowania.
  8. Wymieszaj.
  9. Dodaj żółtko.
  10. Wymieszaj.
  11. Wlej masę serową i pozostałą masę czekoladową do tortownicy, wymieszaj.
  12. Rozgrzej piekarnik do 190°C, wstaw tortownicę do piekarnika i piecz około 25 minut (czas pieczenia dostosuj do swojego piekarnika).
  13. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®