Botwinka


4 porcje 25 min

Pyszna zupa z młodych buraczków

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 pęczki świeżej botwinki ( pokrojonej, małe buraczki obierz i pokrój )
  • 0,7-1 litr bulionu warzywnego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • 100ml koncentratu buraczanego
  • sok z jednej cytryny
  • 1-2 łyżki cukru
  • 200ml śmietanki
  • sól, pieprz
  • świeży pęczek koperku
  • + do podania: jajko, młode ziemniaczki

Przygotowanie

  1. W naczyniu głównym umieść pokrojoną botwinkę, czosnek i masło. Wlej bulion, koncentrat buraczany i zagotuj całość
  2. ikona_czas

    25 min

    ikona_temperatura

    100

    ikona_obroty

    2

  3. W trakcie gotowania dodaj sok z cytryny, cukier, sól i pierz 5 minut przed końcem czasu gotowania dodaj śmietankę i posiekany świeży koper Gotową zupę przelej do innego garnka Podawaj z ziemniaczkami i ugotowanym jajkiem

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®