Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 2 pęczki świeżej botwinki ( pokrojonej, małe buraczki obierz i pokrój )
- 0,7-1 litr bulionu warzywnego
- 2-3 ząbki czosnku
- łyżka masła
- 100ml koncentratu buraczanego
- sok z jednej cytryny
- 1-2 łyżki cukru
- 200ml śmietanki
- sól, pieprz
- świeży pęczek koperku
- + do podania: jajko, młode ziemniaczki
Przygotowanie
- W naczyniu głównym umieść pokrojoną botwinkę, czosnek i masło. Wlej bulion, koncentrat buraczany i zagotuj całość
- W trakcie gotowania dodaj sok z cytryny, cukier, sól i pierz 5 minut przed końcem czasu gotowania dodaj śmietankę i posiekany świeży koper Gotową zupę przelej do innego garnka Podawaj z ziemniaczkami i ugotowanym jajkiem