Babeczki migdałowe


4 porcje 40 minut

Babeczki z nutką migdałów

Pobierz przepis

Składniki

  • 30 g płatków migdałów
  • 4 jajka
  • 120 g cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 8 g proszku do pieczenia
  • 90 g masła, miękkiego
  • 180 g mąki
  • 75 g mąki migdałowej
  • 20 g oleju

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
  2. Umieść 4 jajka, 120 g cukru, 1/2 łyżeczki soli, 8 g proszku do pieczenia, 90 g masła, 180 g mąki, 75 g mąki migdałowej oraz 20 g oleju. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Zgarnij szpatułką na dno kielicha, a następnie ciasto przełóż do foremek do babeczek.
  4. Posyp płatkami migdałów i piecz w piekarniku w temperaturze 170°C przez 30 - 35 minut.
  5. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®