Afrykański ryż


2 porcje 25 minut

Żółty ryż prosto z Południowej Afryki

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g długoziarnistego białego ryżu
  • 550 ml wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki kurkumy
  • 40 g rodzynek
  • 1/8 łyżeczki cynamonu
  • 30 g masła
  • 20 g brązowego cukru

Przygotowanie

  1. Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 200 g ryżu, 550 ml wody, 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki kurkumy, 40 g rodzynek, 1/8 łyżeczki cynamonu, 30 g masła oraz 20 g brązowego cukru. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Ugotuj.
  4. Duś.
  5. Pozostaw w kielichu na 3 minuty. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®