Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Żeberka w miodzie i sosie bourbon
2 porcje 1 godzina 30 minut
Pieczone żeberka w glazurze z miodu i bourbonu
Pobierz przepis
Składniki
- 100 g miodu
- 100 g brązowego cukru
- 200 g ketchupu
- 40 g sosu worcestershire
- 10 g sosu tabasco
- 40 g musztardy pikantnej
- 200 g soku pomarańczowego
- 200 g soku jabłkowego
- 100 g bourbonu
- 50 g octu balsamicznego
- 1 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 4 żeberka, po 400 g każde
- 1000 ml wody
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze saute w kielichu.
- Umieść 100 g miodu, 100 g cukru brązowego, 200 g ketchupu, 40 g sosu worcestershire, 10 g tabasco, 40 g musztardy pikantnej, 200 g soku pomarańczowego i jabłkowego, 100 g bourbonu, 50 g octu balsamicznego oraz 1 łyżeczkę soli. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Żeberka umieść na folii aluminiowej, a następnie polej połową przygotowanego sosu. Całość umieść w zestawie do gotowania na parze. Pozostałą połowę sosu umieść w misce i odłóż.
- W kielichu umieść 1000 ml wody. Umieść zestaw do gotowania na parze na kielichu.
- Gotuj na parze.
- Piecz w piekarniku w temperaturze 200℃ przez 15 minut z każdej strony. Polewaj żeberka sosem, aż się skarmelizują.
- Gotowe do podania. Smacznego!