Żeberka w miodzie i sosie bourbon


2 porcje 1 godzina 30 minut

Pieczone żeberka w glazurze z miodu i bourbonu

Pobierz przepis

Składniki

  • 100 g miodu
  • 100 g brązowego cukru
  • 200 g ketchupu
  • 40 g sosu worcestershire
  • 10 g sosu tabasco
  • 40 g musztardy pikantnej
  • 200 g soku pomarańczowego
  • 200 g soku jabłkowego
  • 100 g bourbonu
  • 50 g octu balsamicznego
  • 1 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 4 żeberka, po 400 g każde
  • 1000 ml wody

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze saute w kielichu.
  2. Umieść 100 g miodu, 100 g cukru brązowego, 200 g ketchupu, 40 g sosu worcestershire, 10 g tabasco, 40 g musztardy pikantnej, 200 g soku pomarańczowego i jabłkowego, 100 g bourbonu, 50 g octu balsamicznego oraz 1 łyżeczkę soli. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Smaż saute.
  4. Żeberka umieść na folii aluminiowej, a następnie polej połową przygotowanego sosu. Całość umieść w zestawie do gotowania na parze. Pozostałą połowę sosu umieść w misce i odłóż.
  5. W kielichu umieść 1000 ml wody. Umieść zestaw do gotowania na parze na kielichu.
  6. Gotuj na parze.
  7. Piecz w piekarniku w temperaturze 200℃ przez 15 minut z każdej strony. Polewaj żeberka sosem, aż się skarmelizują.
  8. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®