Żabie udka


2 porcje 15 minut

Żabie udka po francusku

Pobierz przepis

Składniki

  • 450 g żabich udek
  • 120 g masła
  • 50 g ząbków czosnku
  • 30 g pietruszki, posiekanej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie

  1. W misce umieść 450 g żabich udek, 1 łyżeczkę soli oraz 1/8 łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw do zamarynowania na 5 minut.
  2. Zamocuj mieszadło saute w kielichu do gotowania.
  3. Umieść 50 g czosnku oraz 120 g masła. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Smaż saute.
  5. Dodaj żabie udka. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Smaż saute.
  7. Dodaj 30 g pietruszki oraz 5 ml soku z cytryny. Zamknij pokrywę kielicha.
  8. Wymieszaj.
  9. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®