Śliwki w czekoladzie


4 porcje 20 min

Ten przepis to moja ulubiona pozycja na jesień. Cudowny, kremowy dodatek do naleśników. Krem czekoladowy ze śliwkami, czekoladą i cynamonem jest alternatywą dla przetworzonych smarowideł sklepowych. Szybko przygotowany w robocie Kohersen Mycook.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1kg śliwek węgierek ( umytych i pozbawionych pestek )
  • 100g czekolady gorzkiej
  • sok z jednej pomarańczy
  • cynamon

Przygotowanie

  1. Do naczynia głównego wrzuć wszystkie składniki i włącz parametry gotowania
  2. ikona_czas

    5 min

    ikona_temperatura

    100

    ikona_obroty

    3

  3. Wyjmij miarkę z czarnej pokrywy
  4. ikona_czas

    15 min

    ikona_temperatura

    100

    ikona_obroty

    4

  5. Gotowe i gorące smarowidło przełożyć do słoiczków. Można zawekować lub spożyć w ciągu tygodnia.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®