Śledzie w curry


4 porcje 5 min

Pyszny sos do śledzi, oryginalny przygotowany z Kohersen Mycook.

Pobierz przepis

Składniki

  • 500g filetów śledziowych a’la matias (pokrojone w małe kawałki)
  • 500g białej cebuli
  • ząbek czosnku
  • 4 łyżki oleju do smażenia
  • 5 łyżeczek łagodnej przyprawy CURRY
  • 100g majonezu
  • 4 duże łyżki koncentratu pomidorowego
  • pieprz, sól, świeża kolendra

Przygotowanie

  1. Do czystego naczynia głównego wrzuć cebulę i czosnek.
  2. ikona_czas

    20 sek.

    ikona_obroty

    6

  3. Wlej olej i podsmaż składniki
  4. ikona_czas

    3 min

    ikona_temperatura

    70

  5. Dodaj koncentrat i przyprawę CURRY
  6. ikona_czas

    1 min

    ikona_temperatura

    70

  7. Pozostaw do całkowitego wystudzenia
  8. Dodaj majonez i całość wymieszaj . W razie potrzeby dopraw solą i świeżym pieprzem.
  9. ikona_czas

    30 sek.

    ikona_obroty

    2

  10. Sos wymieszaj z pokrojonymi kawałkami śledzia, odstaw na kilka godzin i przed podaniem posyp ( jeśli lubisz ) świeżą kolendrą

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®