Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Śledzie w curry
4 porcje 5 min
Pyszny sos do śledzi, oryginalny przygotowany z Kohersen Mycook.
Pobierz przepis
Składniki
- 500g filetów śledziowych a’la matias (pokrojone w małe kawałki)
- 500g białej cebuli
- ząbek czosnku
- 4 łyżki oleju do smażenia
- 5 łyżeczek łagodnej przyprawy CURRY
- 100g majonezu
- 4 duże łyżki koncentratu pomidorowego
- pieprz, sól, świeża kolendra
Przygotowanie
- Do czystego naczynia głównego wrzuć cebulę i czosnek.
- Wlej olej i podsmaż składniki
- Dodaj koncentrat i przyprawę CURRY
- Pozostaw do całkowitego wystudzenia
- Dodaj majonez i całość wymieszaj . W razie potrzeby dopraw solą i świeżym pieprzem.
- Sos wymieszaj z pokrojonymi kawałkami śledzia, odstaw na kilka godzin i przed podaniem posyp ( jeśli lubisz ) świeżą kolendrą