Łosoś w teryaki i kuskus kalafiorowy


4 porcje 2,5 godz.

Łosoś w sosie teryaki z kuskusem z kalafiora

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 filety łososia bez skóry ( każdy o wadze około 150g )
  • Marynata:
  • Składniki:
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • starta skórka z limonki
  • 3 cm posiekanego imbiru
  • 3 łyżki sosu teryaki
  • łyżka sosu sojowego
  • sól morska i pieprz
  • Kuskus z kalafiorem
  • ½ główki kalafiora
  • 50g kaszy kuskus
  • łyżka posiekanej mięty
  • łyżka posiekanej kolendry
  • skórka i sok z ½ cytryny
  • łyżka oliwy
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Składniki marynaty wymieszaj ze sobą dokładnie i zamarynuj w niej filety z łososia, pozostaw na 2 godziny w lodówce.
  2. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Do Kohersen Mycook wlej litr wody. Na metalowej części parowara ułóż filety z łososia.
  3. ikona_czas

    25 min

    ikona_temperatura

    120

    ikona_obroty

    2

  4. Małe różyczki kalafiora upiecz w piekarniku przez 15 minut. Kaszę kuskus polej oliwą i wymieszaj, następnie zalej wrzątkiem ( 1cm wody ponad kaszę ) na około 2 minuty. Wymieszaj Upieczony i wystudzony kalafior zetrzyj na tarce o małych oczkach. Starty kalafior wymieszaj z kaszą kuskus. Dodaj posiekane zioła, sok i skórkę z cytryny i dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj Ugotowany na parze soczysty filet z łososia podawaj z gotowym kuskusem

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®