Ostrzałka bagnetowa (musak) KOHERSEN Elegance EBONY WOOD

Kod produktu: 72219

(Brak opinii)
279,00 zł
Ilość

Dostępny

Wysyłka dzisiaj


Specjalistyczna ostrzałka bagnetowa Kohersen z kolekcji Elegance Ebony Wood. Pręt ostrzący pokryty diamentową powłoką, rękojeść natomiast wykonana została z wysokiej jakości afrykańskiego drewna hebanowego.


Ostrzałka bagnetowa (musak) Kohersen Elegnce Ebony Wood

zdjęcie kolekcji Kohersen

Ostrzałka bagnetowa (musak)

Sekcja z danymi

Przeznaczenie: do ostrzenia i wyrównywania krawędzi ostrza

  • Długość: 360 mm
  • Waga: 351 g

Pręt ostrzący

  • Materiał: rdzeń stalowy (stal nierdzewna 430) pokryty diamentową powłoką
  • Długość: 225 mm
  • Średnica: 12 mm

Rękojeść

  • Materiał: afrykańskie drewno hebanowe
  • Długość: 135 mm

Idealny do ostrzenia i wygładzania krawędzi

Pręt ostrzący został wykonany z odpornej na uszkodzenia stali nierdzewnej 430. Solidny rdzeń nie ulega wygięciom ani stłuczeniu. Zewnętrzna powłoka ścierna powstała z syntetycznego diamentu i posiada bardzo wysoką twardość. Dzięki temu idealnie nadaje się do ostrzenia i wyrównywania krawędzi ostrzy nawet z najtwardszej stali takiej jak SRS13 czy 10Cr15CoMoV.

zdjęcie przedstawiające przykładowe stale lub proces wytwarzanie stali, najlepiej ręczna obróbka

Rękojeść, która staje się przedłużeniem dłoni

Ręcznie polerowana, elegancka rękojeść z afrykańskiego drewna hebanowego została odpowiednio wyprofilowana, aby zapewnić komfort użytkowania i bezpieczeństwo. Jest ergonomiczna i nie ślizga się w dłoni podczas ostrzenia. Pozostaje ciepła i gładka w dotyku. Stabilne mocowanie elementów sprawia, że będzie służyć długie lata.

Rękojeść od pręta oddziela stalowy kołnierz osłaniający dłoń podczas ostrzenia.

zdjęcie detalu rękojeści

Elegancja w każdym szczególe

Ostrzałka bagnetowa Kohersen z kolekcji Elegance Ebony Wood to wyjątkowe narzędzie, które zasługuje na wyjątkową oprawę, dlatego została umieszczona w luksusowym futerale, wyłożonym miękkim tworzywem.

opakowanie

Jak ostrzyć za pomocą ostrzałki bagnetowej

  1. Trzymając rękojeść bagnetu lewą ręką, połóż go na płaskim stole i przytrzymaj nóż prawą ręką.
  2. Przyłóż ostrze do bagnetu z pilnikiem diamentowym. Ostrze i bagnet powinny być ustawione pod kątem 20-25°. Delikatnie przesuń nóż w dół po łuku, od pięty noża do czubka. Nie dociskaj noża do bagnetu podczas ostrzenia, ostrze prowadź lekko i płynnie.
  3. Ostrz na zmianę, równomiernie po obydwu bokach ostrza. Trzymaj pręt nieruchomo. Przesuwaj nóż raz po jednej, raz po drugiej stronie bagnetu. W ten sposób naostrzysz obie strony ostrza.
  4. Po zakończeniu ostrzenia wytrzyj bagnet suchą szmatką. Nie myj w wodzie i nie używaj detergentów. Przechowuj bagnet w suchym i wentylowanym miejscu.
zdjęcie detalu rękojeści
Dowiedz się więcej o ostrzeniu noży

Szef kuchni Dariusz Baryga poleca

"W moim przypadku noże kuchenne marki KOHERSEN to była miłość od pierwszego cięcia. Pracowałem na ostrzach wielu różnych marek, jednak tylko KOHERSEN w 100% spełnił moje oczekiwania. Zarówno wygląd, jak i funkcjonalność tych noży to prawdziwy majstersztyk. Drewniana rękojeść pewnie leży w dłoni, a nóż nie ślizga się, co zapewnia pewne i precyzyjne cięcia. Po wielu miesiącach intensywnego użytkowania stwierdzam, że mój nóż szefa kuchni jest nadal wybitnie ostry."

ambasador Dariusz Baryga

Kolekcja Kohersen Elegance EBONY WOOD

Poznaj kolekcję noży i akcesoriów kuchennych, które dodadzą blasku każdej kuchni i sprawią, że przygotowanie nawet najprostszych posiłków stanie się prawdziwym rytuałem. Niezwykle ostre, dobrze wyważone, wykonane ze stali nierdzewnej o wysokiej twardości, z pięknym wzorem damasceńskim i rękojeścią z afrykańskiego drewna hebanowego. Noże z kolekcji Elegance EBONY WOOD docenią zarówno profesjonalni kucharze, jak i każdy, kto wie, jak ważny dla komfortu jest wybór właściwego narzędzia. W kolekcji znajduje się 7 noży kuchennych, widelec do mięs i specjalistyczna ostrzałka bagnetowa z powłoką diamentową.

zdjęcie kolekcji Kohersen


Zobacz pełną ofertę w kolekcji Kohersen Elegance Ebony Wood

Specyfikacja

  • Długość
    360 mm
  • Długość rękojeści
    135 mm
  • Waga
    351 g
  • Materiał (ostrze)
    rdzeń stalowy (stal nierdzewna 430) pokryty diamentową powłoką
  • Materiał (rękojeść)
    afrykańskie drewno hebanowe
  • Przeznaczenie
    do ostrzenia i wyrównywania krawędzi ostrza

Opinie klientów

Jak działają opinie klientów i oceny produktów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

Posiadasz ten produkt?

Ocena produktu

Tytuł opinii

Twoja opinia o produkcie

Wypełnij wszystkie wymagane pola