Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Patelnia z powłoką DIAMOND Kohersen Black Cube 20 cm, 1,1 l
Naczynia Kohersen® zostały wykonane przy użyciu wyjątkowej, opatentowanej, koreańskiej technologii BLACK CUBE® i jako jedyne posiadają oryginalną, dwustronną powierzchnię funkcyjną zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz naczynia, dodatkowo wzmocnioną niezwykle trwałą i odporną na zarysowania powłoką DIAMOND. Udoskonalona struktura plastra miodu pozwala na wyjątkowo efektywne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni użytkowej, a także zapobiega przywieraniu. Gotowanie stało się szybsze, łatwiejsze, zachowując przy tym wszelkie walory smakowe i zdrowotne.
Oszczędność energii
Najszybsze nagrzewanie
Garnki i patelnie Kohersen® posiadają hybrydową konstrukcję TRI-PLY: stal nierdzewna - aluminium - stal nierdzewna. Trójwarstwowa budowa zapewnia niezwykłą trwałość i odporność na uszkodzenia, dzięki czemu naczynia służą długie lata. Można w nich przyrządzać potrawy, także w piekarniku, w temperaturze do 260°C. Ogromną zaletą takiej konstrukcji jest doskonałe przewodzenie i efektywne utrzymanie ciepła podczas gotowania. Dzięki niej powierzchnia osiąga pożądaną temperaturę w bardzo krótkim czasie (60 s do 200°C), nagrzewając się najszybciej spośród przetestowanych patelni popularnych marek.* Ponadto, podtrzymanie ciepła podczas gotowania wymaga niższych nakładów energetycznych. Hybrydowa, wielowarstwowa konstrukcja patelni zapewnia najbardziej efektywne przewodnictwo ciepła. Gotujesz szybciej, oszczędzasz energię, obniżasz wydatki. Spodnią warstwę naczynia stanowi stal magnetyczna, która umożliwia gotowanie na kuchenkach indukcyjnych.
Zobacz, jak oszczędzać i jednocześnie zadbać o zdrowe odżywianie:
Oszczędność wody
Bez przywierania, bez szorowania
Opatentowana, dwustronna powierzchnia funkcyjna technologii BLACK CUBE® posiada wyjątkową strukturę plastra miodu. Jest to kompozycja wypustek ze stali nierdzewnej oraz wklęsłej powierzchni pokrytej powłoką zapobiegającą przywieraniu.
Dzięki temu rozwiązaniu tłuszcz, przyprawy czy resztki potrawy nie przywierają do naczynia, a gotowanie staje się łatwiejsze i przyjemniejsze. Mycie zajmuje mniej czasu i wymaga niewielkiej ilości wody czy detergentu.
Przypalony obiad? Nigdy więcej! Poznaj kilka prostych zasad, dzięki którym smażenie opanujesz do perfekcji:
Trwałość na lata
Ochrona przed uszkodzeniem
Długotrwała, odporna na uszkodzenia powłoka DIAMOND to dodatkowe zabezpieczenie powierzchni naczynia - pomaga chronić naczynie przed zarysowaniem, nawet podczas używania ostrych przyborów kuchennych, na przykład szpatułek, czy szorstkich gąbek do mycia. Niebieska poświata na powierzchni naczynia to widoczna oznaka tej wyjątkowej ochrony. Powłoka DIAMOND jest odporna na ścieranie i zapewnia ochronę na długi czas - nawet do 10000 przetarć. Ponadto, wypustki ze stali nierdzewnej tworzące wzór plastra miodu tworzą niewielkie „kolumny”, na których opierają się przybory kuchenne podczas mieszania potrawy, co stanowi pierwszy bufor zabezpieczający powłokę zapobiegającą przywieraniu.
Zdrowo i dietetycznie
Na minimalnej ilości tłuszczu
Garnki i patelnie Kohersen® to nowa jakość gotowania, a także wielki krok w stronę zdrowego odżywiania. Przygotowanie potraw jest dużo szybsze, dzięki hybrydowej budowie korpusu naczyń, zwłaszcza jej aluminiowemu komponentowi. Ma to ogromne znaczenie, szczególnie podczas smażenia. „Skórka” zamyka się szybciej, zatrzymując soki i nie przepuszczając tłuszczu w głąb smażonej potrawy. Im szybciej smażymy, tym mniej wytwarza się niekorzystnych dla zdrowia związków, takich jak nadtlenki czy izomery trans. Dodatkowo, dzięki powłoce zapobiegającej przywieraniu przyrządzanie posiłków odbywa się przy użyciu niewielkiej ilości tłuszczu. Doświadczeni kucharze mogą również docenić zalety smażenia beztłuszczowego na patelniach Kohersen®. Potrawy pozostają smaczne, a jednocześnie zdrowe i dietetyczne – ograniczasz kalorie oraz powstawanie szkodliwych substancji.
Chcesz zacząć smażyć bez tłuszczu? Sprawdź nasz poradnik:
ZOBACZ WIĘCEJZrównoważona kuchnia
W trosce o zdrowie i środowisko
Wybierając naczynia Kohersen®, wspierasz działania na rzecz ochrony zdrowia i środowiska. Dzięki nim nie tylko oszczędzasz energię i wodę w swoim domu, ale i przeciwdziałasz emisji niebezpiecznych związków. Materiał, z którego wykonana jest zapobiegająca przywieraniu powłoka nie zawiera szkodliwych substancji PFOA i PFOS, które zakwalifikowane są do grupy związków trwale zanieczyszczających wody i grunty oraz do grupy związków mających wpływ na rozwój chorób układu hormonalnego oraz chorób płuc. Wiele patelni i garnków dostępnych na rynku posiada powłokę zapobiegającą przywieraniu, której uszkodzenie sprawia, że naczynie nie nadaje się już do użycia, gdyż do pokarmów przenikają wymienione powyżej szkodliwe substancje. Kohersen® BLACK CUBE® stanowi zatem korzystny dla zdrowia wybór.
Ze smakiem i stylem
Stworzone do każdej kuchni
Tworząc posiłki w naczyniach Kohersen® zachowujesz doskonały smak i aromat potraw, ciesząc się pełnią wrażeń zmysłowych. Garnki i patelnie Kohersen® zostały bowiem zaprojektowane nie tylko dla większego komfortu, ale również by przydać gotowaniu nutkę elegancji. Linia BLACK CUBE® zachwyca nowoczesnym, wysmakowanym designem. Sprawdzą się w każdym domu i restauracji, można w nich gotować na każdej kuchence, gazowej, elektrycznej, ceramicznej, halogenowej czy indukcyjnej, a nawet zapiekać w piekarniku. Naczynia mogą być myte w zmywarce.
Przed pierwszym użyciem
Zahartuj swoje naczynia
Przed pierwszym zastosowaniem garnka lub patelni marki Kohersen BLACK CUBE® zaleca się staranne umycie zarówno naczynia, jak i pokrywki przy użyciu ciepłej wody i detergentu do naczyń. Cel tego działania to eliminacja wszelkich substancji ochronnych nałożonych na produkty w trakcie ich produkcji oraz transportu.
Dodatkowo, przed pierwszym użyciem, konieczne jest "przepalenie" nowo zakupionego garnka lub patelni. Proces ten obejmuje podgrzewanie naczynia na średnim ogniu z dodatkiem łyżeczki oleju (preferowany jest olej roślinny), przez mniej więcej dwie minuty. Następnie, naczynie należy zdjąć z palnika i dokładnie umyć. Taka procedura ma na celu wzmocnienie powierzchni naczynia, czyniąc ją bardziej odporną na zarysowania.
Szef kuchni Dariusz Baryga poleca
"Coraz większa wiedza na temat zdrowego gotowania przyczynia się do świadomych wyborów, zarówno w kwestii produktów kulinarnych, jak i naczyń do gotowania. Zestawy garnków i patelni są podstawą w każdej kuchni, nie tylko profesjonalnej. Wybierając markę KOHERSEN byłem pewien jakości wykonania naczyń, jednak zastanawiałem się nad ich trwałością, ponieważ oprócz serwowania wielu dań moim gościom, codziennie gotuję również dla mojej rodziny. Po wielu miesiącach intensywnej eksploatacji rondli i patelni bez zawahania stwierdzam, że naczynia są wytrzymałe, nie odkształcają się, a każdy schabowy serwowany wprost z patelni KOHERSEN jest chrupiący, soczysty i równomiernie usmażony."
*Badania zostały przeprowadzone przez Laboratorium Badawcze TÜV Rheinland Polska nr 26634888/2022). Przetestowano 5 różnych patelni: w tym o korpusie ze stali, aluminium oraz o budowie hybrydowej (wielowarstwowej), z różnymi powłokami: ceramiczną, emaliowaną oraz PTFE, mierząc punktowo wzrost temperatury do momentu osiągnięcia 200°C.
Materiały do pobrania
Opinie klientów
Jak działają opinie klientów i oceny produktów
-
Klient
patelnia !
GENIALNA! Patelnia genialnie zaprojektowana idealna powłoka, ciekawy wygląd a przede wszystkim łatwość i szybkość smażenia !
-
Klient
Zadowolona
Zakup dobrej patelni to ciężkie poszukiwania. Kohersen poleciła mi koleżanka i teraz smażąc na tej patelni moje jedzenie jest aromatyczne, dobrze usmażone, nietłuste. Polecam patelnia z dobrą powłoką na pewno starczy na wiele wspaniałych posiłków :)
-
Klient
Rewelacyjna jakość
Używam patelni od pewnego czasu jestem bardzo zadowolona gdyż nie trzeba używać dużej ilości tłuszczu aby ładnie się usmażyło mięso, dlatego że patelnia posiada powłokę która to umożliwia.