Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Jak ostrzyć nóż za pomocą kamienia?
Ostrzenie wstępne (szlifowanie): kamień o gradacji 1000
Wykończenie (polerowanie): kamień o gradacji 6000
- Przed użyciem namocz osełkę pod wodą na 5 minut, aby całkowicie wchłonęła wodę.
- Połóż nóż stabilnie na kamieniu i wypoleruj go zgodnie z kątem ostrza. Można polerować nóż przeciągając po kamieniu ostrze w górę i w dół.
- Najpierw użyj szorstkiego kamienia o gradacji 1000, aby wyszlifować wstępnie krawędź ostrza.
- Następnie, dla uzyskania większej ostrości użyj kamienia o gradacji 6000, polerując przez 5-20 minut, w zależności od rodzaju stali.